Het plan

Vanochtend had Ruben een afspraak bij de maag/darm/lever-arts. Die misselijkheid is nl bepalend voor Ruben zijn hele lichamelijke toestand.
Snachts niet slapen betekend moe en niet fit, niet naar school kunnen of slecht kunnen werken op school, slecht eten ... enz
Afgelopen 2 nachten hebben we hem geen sondevoeding gegeven en gelukkig werd Ruben toen niet wakker door de misselijkheid. Maar ja... het gewicht gaat naar beneden en das niet goed. Ruben heeft de sondevoeding nodig. Wat nu?
De mdl arts vindt het ook een grote puzzel. Wat is het nou? Een paar actie punten... een ontlasting onderzoek om te achterhalen of er een bacterie in Ruben zijn maag zit wat maagontsteking veroorzaakt. Daarnaast een maagonderzoek dmv foto's en contrast vloeistof. Hiermee kan de arts zien hoe de maagledeging gaat, of er een reflux is en hoe zijn mic key in de maag zit.
Vandaag belt de diëtiste om een plan te maken om Ruben genoeg calorieën naar binnen te krijgen.  Hij moet niet meer afvallen anders word Ruben volgende week opgenomen. Maar savonds sondevoeding zit er voorlopig niet in. Dus het zal ws overdag bijvoeding worden.
Ruben mag de omeprazol even laten staan. Volgens ons reageert hij hier nl niet goed op. Dus kijken we hoe het gaat zonder de omeprazol. En wanneer er toch maagzuur klachten  ontstaan gaat Ruben de nexium proberen.
En nu dus afwachten ... en hopen dat Ruben niet meer gaat afvallen...en dat we snel uit deze negatieve spiraal komen :-(
Oh ja en om alles compleet te maken heeft Ruben ook nog aan beide oren een ontsteking.  Gelukkig door de buisjes komt de rommel er wel uit.


Reacties

  1. He gatver wat balen allemaal zeg. En weer een hoop onderzoekjes en afspraken. Ik hoop dat er gauw een goede oplossing komt!
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

December enzo

Heerlijk vakantie

pseudomonas