Geen ramp

En dat is wat de longarts zei afgelopen  woensdag. Het is nog geen ramp maar het is duidelijk dat Ruben kwakkelt en dat we er iets aan moeten doen. En zo heeft Ruben weer een kuur in the pocket. Dit keer bactrimel omdat augmentin hem flink beroerd maakt. De onderhoud laten we nu staan en nu maar hopen dat de ab zijn werk doet.
Het begon al met longfunctie blazen. De vorige keer blies Ruben een mooi 107%. Tjakka. Nu bleef het steken op 89% arrgghhhh dacht ik. Gelukkig kwam er nog een andere verpleegkundige die Ruben beter kende en die kon hem met veel moeite op de 96% krijgen. Pieffff. Maar al met al wel 10% gezakt en dat willen we niet.
Met de klachten  van de afgelopen periode (zeer vermoeid en niet eten) was het duidelijk dat er iets niet klopt. Helaas was Ruben in gewicht ook niks gegroeid maar wel een beetje in de lengte. Nu is ie 130cm en 26,6 kg
Waarschijnlijk houdt de methylfenidaat de lengte groei tegen en dus zijn we in overleg met psychiater gehalveerd met de methylfenidaat. Even kijken hoe hij erop reageert qua gedrag :-s
Al met al geen ramp maar wel weer een hoop extra gedoe. De 3x daags bactrimel toedienen (ook op school) en meer sondevoeding. We moeten naar een liter en dat is nogal een gepuzzel van hoe en hoeveel. En ach als ik dan weer lees over een cfer die het met moeite volhoudt tot er donor longen zijn... waar zeur ik dan over. Maar soms is het gewoon even veel, maar gelukkig weet ik ook dat die bui weer overwaait en we weer vrolijk verder kunnen.
Lekker uitwaaien op de dijkReacties

Populaire posts van deze blog

December enzo

Heerlijk vakantie

pseudomonas