school enzo

De tijd van oudergesprekken is weer aangebroken. Een paar weken geleden zat ik al met Rubens juf om de tafel. Beetje met angst en beven want op Rubens school hebben ze aan het begin en aan het eind gesprekken en tussendoor alleen als er iets bijzonders is. Het viel uiteindelijk wel mee... Ruben doet het goed op school binnen zijn eigen leerlijn. Taal nog een keer groep 3 en dan het boven niveau. Hij heeft 'gewoon' een A gescoord op de taaltoets M3. Super goed. Ruben was dit seizoen begonnen met rekenen op groep 4 niveau. In het begin ging hij als een speer, maar het werd steeds moeilijker voor hem en nu met de overgang naar het b boek is Ruben met 2 andere kindjes terug naar rekenen boek 3b gegaan.
Op Rubens school zijn ze heel voorzichtig met de leerlingen en willen ze absoluut niet dat het kind gefrustreerd raakt door leerstof. Heel goed voor onze kanjer.
We merken naarmate hij ouder wordt hij toch echt wel een flinke beperking heeft. In leeftijd is hij 9, hij ziet er al wel wat jonger uit maar in zijn gedrag is hij nog jonger. Het belangrijkste vinden we dat Ruben zich blijft ontwikkelen op zijn manier maar bovenal geniet van het leven... en dat doet hij over het algemeen absoluut. Onze vrolijke stuiterbal.

En dan onze Lies... afgelopen maandag zaten we bij Lisa haar juffen aan tafel. Wat een ander verhaal.. bijna tegengesteld. Lisa scoort op de toetsen hoog boven in. Ze is zo leergierig en slurpt alles naar binnen. Zelfs leerstof wat eigenlijk nog niet voor haar bedoeld is (ze zit in een combi klas 3/4) zo worden hier al tafels geoefend ;-)
Lisa haar valkuil is dat ze snel wilt zijn en met de combi van faalangst is dat niet heel handig. Ik denk dan ook dat haar uitdaging ligt bij het accepteren dat je fouten mag maken en niet de snelste hoeft te zijn. Maar ja wat in het aard van het beestje zit haal je er niet makkelijk uit. Ze heeft het verder super naar haar zin in haar klas. Haar verjaardagfeestje met een aantal klasvriendinnetjes was ook een groot succes.

Op naar de volgende periode van dit seizoen... We zijn trots op onze kanjers ♡♡


Reacties

Populaire posts van deze blog

Mic Key

Einde

Hoofdpijn enzo