family Visser

Dit zijn wij... de familie Visser. Papa (Theo), mama (Esther), Ruben (10) en Lisa (8).

Wij zijn een heel gewoon gezin maar toch ook een beetje bijzonder. Omdat Ruben taaislijmziekte heeft maken we soms hele leuke dingen mee en soms ook nare dingen.

In deze blog vind je onze leuke en minder leuke belevenissen.

woensdag 13 mei 2015

controle UMCG

Vandaag mocht Ruben weer voor controle naar UMCG.  De afgelopen dagen werd Ruben er niet beter op dus ik was blij dat deze afspraak was gepland.
Ruben blijft maar mega schor/ hees, hoest,  heeft vaak verhoging en bij tijden flink benauwd. Kwakkel kwakkel kwakkel.
Er stond een groot blaastest gepland maar omdat Ruben niet topfit is hoefde dat niet.  Alleen de reguliere blaastest en helaas ook de herhaling van de reguliere na 4 salbutamol pufjes (stuiter stuiter stuiter)
Zoals verwacht was Ruben iets gezakt in zijn longfunctie maar de arts was er nog niet zo van onder de indruk. Ook de groeicurve was weer naar beneden gezakt. Allemaal nog niet ernstig maar wel een waarschuwing ... dus onze Ruben is naar huis gegaan met weer een ab kuurtje. En nu maar hopen dat de bijwerkingen,  lees buikpijn en misselijk,  wegblijven!!
Ook kregen we voor het eerst aquadesk vitamine kauwtabletten mee.. mega wat joekels. Die eet Ruben dus nooit op. We willen het gaan oplossen in water en dan via mic key toedienen.  Iemand ervaring mee??


Trotse Ruben met een
echte blaasdiploma
voor de blaastopper van de dag ♥

1 opmerking:

  1. Fijn dat er wel direct actie komt. Ik vind zelf de kauwtabletten niet lekker. Ik krijg de softgels, maar ja.., die passen er bij Ruben natuurlijk sowieso niet door. Succes! X

    BeantwoordenVerwijderen