groot onderzoek 2015

Oh ja zo zagen de gangen van het umcg eruit (Ruben leek het wel voor het eerst te zien..de druif)... oh ja zo was het ook alweer op afdeling L 1.... oh ja zo hard ging Ruben altijd op die fietsjes door de gangen.... oh ja :-)
Het was een poos geleden dat we in het umcg waren geweest.  Hebben wij geen problemen mee want het laat alleen maar zien hoe goed het met Ruben gaat.
Afgelopen woensdag had Ruben dus zijn jaarlijks grootonderzoek.  We merken dat Ruben ouder wordt en beseft wat het allemaal in gaat houden.  Hij zei dus al vantevoren geregeld dat hij niet naar het ziekenhuis wilde. Maar ja helaas geen keus.
Met een tas vol snoep speelgoed en goede moed vertokken we om 7:15 richting umcg. Mooi op tijd waren we op de afdeling.  Een bekende verpleegster hielp ons en al gauw voelde Ruben zich alweer thuis. Raar maar waar. ...
Gelukkig stond het vervelendste als eerste op het programma. .. bloedprikken.  En wat was onze kanjer dapper.  8 buisjes en geen traan. Zo knap!!

Na het bloedprikken volgende een lange volle ochtend met allerlei afspraken.  De diëtiste kwam langs, de fysiotherapeut, de maatschappelijk werkster, Ruben moest een echo laten maken van lever en mild, longfoto werd gemaakt,  longfunctie blazen, cf verpleegkundige kwam hallo zeggen en als laatste de longarts.
Maar toen waren we ook wel gaar hoor. Tussen door heeft Ruben een glucose test gedaan en zo waren alle onderzoekjes klaar. Ondertussen liepen we al in zomerkleren want tjonge tjong 'oh ja zo warm is het altijd in het ziekenhuis! !'
Gelukkig was de arts zeer zeer tevreden.  Wat wil je ook met longfunctiebboven 100%, longfoto met 0 punten (dus helemaal pikobelo), gewicht super, bloeduitslagen oke. Dus we zeggen we gaan zo door. De arts wist ook niet 1,2,3 waar Rubens vermoeidheid vandaan komt. Ws een combi van CF, zijn onrust en moeilijk leren. Een vervelende combinatie met elkaar. De arts vond ons maar dapper om zo rustig te blijven naast onze stuiterbal,  want ondertussen had Ruben 4 pufjes salbutamol gehad voor longfunctie onderzoek dus zijn gewone stuitergedrag was verdrievoudigd, hahah!
Met een grote ballon vertokken we uiteindelijk rond half 2 richting huis...euh mac ;-)

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

December enzo

Heerlijk vakantie

pseudomonas