family Visser

Dit zijn wij... de familie Visser. Papa (Theo), mama (Esther), Ruben (10) en Lisa (8).

Wij zijn een heel gewoon gezin maar toch ook een beetje bijzonder. Omdat Ruben taaislijmziekte heeft maken we soms hele leuke dingen mee en soms ook nare dingen.

In deze blog vind je onze leuke en minder leuke belevenissen.

woensdag 29 oktober 2014

start methylfenidaat

En toen was het zover... de pillen waren in huis en Ruben kon beginnen met methylfenidaat.  We hadden bedacht dat het goed was om in het weekend te beginnen.  Even rustig zien wat het bij Ruben gaat doen.
In jip&janneke taal uitgelegd waar dit pilletje voor is nam Ruben dapper zaterdag zijn eerste pil. Mama moest de tranen dapper inslikken, want oh wat hebben wij er toch grote moeite mee. Dat past ook bij ons,  alle nieuwe medische stappen vinden we heel lastig.  We weten dat ook dit weer gaat wennen.
Ik had Ruben gezegd dat in het begin je wat hoofdpijn enz kon krijgen. Na een uur zei Ruben "nou ik voel er niks van hoor" haha. En toen we smiddags naar een vriendje fietsten en we het 2de pilletje waren vergeten was Rubens commentaar "dat geeft toch niet .. ik ben al eraan gewend hoor, we hoeven niet meer te oefenen"
Toch zondag maar wel weer geoefend... en zo krijgt onze dappere jongen vanaf nu op schooldagen een pilletje.  Hmmm nu fingers crossed dat het ook gaat helpen zodat Ruben de rust vindt om te leren.
De bijwerkingen zijn nog te overzien. Ruben zegt wat vaker dat hij misselijk is en het slapen savonds duurt iets langer maar nog niet dramatisch.  We wachten af en geven deze periode tot kerst de pilletjes hun kans om te werken en anders. .. helaas pindakaas

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen