opkikkerdag

afgelopen vrijdag was het zover; de opkikkerdag!! We mochten een nachtje komen logeren aangezien we meer dan 150km verderop wonen, maar vanwege verschillende redenen hadden we toch besloten om gewoon vroeg weg te gaan op vrijdagochtend.
Dus om half 6 ging de wekker en rond half 7 zaten we in de auto. YEAH!!
De reis verliep voorspoedig en rond 9 uur kwamen we aan op de Eemhof bij Zeewolde. Spannend spannend, want tja wat konden we verwachten :-)
Na een wandeling in de eemhof kwamen we aan bij het gebouw.... we horen het juichen, applaus, liedje van de opkikkerdag (wat we al weken van tevoren dag in dag uit hebben gehoord) al van een afstandje. En ja hoor, daar bij de ingang stond een grote poort, rode loper en aan beide kanten een lange rij van vrijwilligers en verkleedde mensen. Helemaal aan het begin een lakei...die riep door de microfoon "dames en heren mag ik een hard applaus (dat mochten we zelf kiezen; hard zacht dansen enz enz) voor de familie Visser!!!"en daar gingen we, totaal overrompeld door zo'n welkom!
Bij de deur stonden gelijk Wilma en Frans op ons te wachten. Onze vrijwilligers voor die dag.
Binnen een beetje drinken, oliebol (ja echt!) lekkers ... en na het welkom gingen we van start.
Na een fikse wandeling door opnieuw de eemhof (en de temperaturen begonnen al te stijgen) kwamen we aan het de haven. De eerste verrassing van een tochtje met een SPEEDBOOT. Oh oh oh niet goed voor moeders, haha. De kinderen maar gillen 'harder harder harder' en ik maar denken "zijn we al klaar?!?' Maar wat vonden Ruben en Lisa (en papa) het super!
Lekker afgekoeld stapten we weer uit de boot. Onze taxi naar de volgende verrassing stond al klaar;

 
een echte brandweerlimo! Hoe bedenk je het. Geweldig.
De volgende verrassing was een ritje in een STOERE AUTOalle 4 mochten we een 'eigen auto' uitkiezen en in een rij ginnen we op toertocht. Oh oh oh weer niet zo goed voor moeders. Ik was de laatste en zag de drie auto's voor mij als een speer weg scheuren. Brrr. Gelukkig begreep mijn chauffeur dat ik niet van snelheid hou. Hij moest ook eerder terug zijn en dat vond ik helemaal niet erg. De anderen hebben er geweldig van genoten. Theo zei 'ik zag de 200 op de teller staanm' Oh dus!!!
Na een korte pauze gingen we naar verrassing nummer 3 (en het was nog steeds ochtend!)


Je moet weten dat op de eemhof verschillende dingen gebouwd zijn speciaal voor een super opkikkerdag. Zo dus ook een echte politiebureau met cel. Deze verrassing was dus HELPEN BIJ DE POLITIE. Een hele scene werd nagespeeld. Boef vlugge Henkie had een radio van de politie gestolen en we moesten de boef vangen. Met de politie auto door het park en toen achter de boef aan. Geweldig!! De kinderen kregen verkleedkleren en mochten overal op en aanzitten. Hoogtepunt van de dag voor onze Ruben :-)

Na een lunch pauze gingen we verder. Ondertussen was het stikheet geworden en zoals jullie weten...wij houden niet van de warmte. Dat was wel heel jammer van deze dag. Van de middagactiviteiten hebben we lang niet zo erg genoten. De kinderen werden moe en dwars en wilde bv niet drinken. Balen dat we geen spuit mee hadden genomen, konden we anders zo vocht in Rubens mic key spuiten. Dus nu een aantal drama's voordat er een pakje drinken in zat.
Maar desondanks bleven we verrast worden.
De eerste verrassing van de middag was een FOTOSHOOT. Oh oh dacht ik. Ruben houdt niet van foto's maken. Maar we mochten foto's maken met de opkikker kikker die daar rond liep (arme persoon die daarin zat) Dus het ging verbazend goed. Ben benieuwd naar de uitkomst.
Daarna naar de KINDERBOEDERIJ. Daar hadden ze een huisje met allemaal jonge dieren die we mochten vast houden en aaien. Puppy's, biggetjes, kuikentjes, jonge eendjes, konijntjes cavia's enz enz. Super leuk en lief. Maar oh oh wat warm....


De volgende verrassing was in een KASTEEL. Klein maar zo leuk nagemaakt. Daar werden we als koning, koningin, prins en prinses ontvangen. De lakei en gastvrouw waren volledig in hun rol en speelden het zo leuk. We werden verkleed als koninklijk gezin en werden geserveerd.


De kindern mochten weer overal komen en vonden het toch een beetje gek. Ze zijn beide in de leeftijd dat fantasie en werkelijkheid in elkaar verweven in en dus moesten we zo nu en dan wel zeggen 'dit is gespeeld hoor' Het zijn verkleedde mensen ... :-)
De afsluiter was ook zo leuk want we werden van het kasteel opgehaald met een KOETS. Na een rondritje door het park werden we afzet bij het centrale punt waar we de dag ook waren begonnen. Daar kwamen alle gezinnen weer bijeen (ongeveer 50 gezinnen met hun vrijwilligers) En toen was er nog een afsluitfeest. Muziek, dansen, polonaise enz enz. Kids genoten volop. Kletskledder nat van de zweet begonnen we aan het dinner. Een lopend buffet.
Ongeveer OM 18:15 namen we afscheid van Wilma en Frans en gingen we bepakt en bezakt naar de auto (vanalles hebben we gekregen deze dag) Het weg rijden van de parkeerplaats was ook een belevEnis op zichzelf. Normaal heb je na een dagje uit dat iederen moe, warm hangerig naar de auto gaat. En dan moet je nog een mega lange rit maken. Maar nu....
we hoorden het muziek en zagen al allerlei mensen staan en dansen. En ja hoor aan het einde van de parkeerplaats stonden alle vrijwilligers weer. Met allemaal opkikker paraplu's. Muziek, brandweer autos, truckers, politie...iedereen! Allemaal dansen zwaaien roepen "daag daag dag dag" En het bijzondere was nog wel dat ze Ruben en Lisa bij naam kenden. Dag Lisa Dag Ruben!! Zo persoonlijk en zo bijzonder. Dus met een grote kik reden we van het terein af...op naar huis...
Wat een dag wat een dag.... Jammer van de hitte maar desondanks onwijs genoten!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

December enzo

Heerlijk vakantie

pseudomonas