groep 3

na de zomervakantie gaat Ruben naar groep 3!! Tjonge wat wordt onze jongen groot. Hijzelf vindt het nog maar niks en dat lezen en schrijven lijkt hem niet leuk. 'werken op school is niet leuk, alleen spelen' aldus Ruben :- ) Haha en ik denk dan 'succes juf'
Hij gaat groep 3 op zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau doorlopen. Het wordt steeds duidelijker zichtbaar dat Ruben zmlk (zeer moeilijk leren kind) is. En zijn korte concentratie boog helpt hem natuurlijk ook niet bij te leren. Dus afgelopen maandag zaten we weer bij de psychiater en psycholoog van Accare. Ja ja dubio.... want die medicijnen zijn niet bevordelijk voor groei, eetlust en slapen.En Ruben kan op deze dingen eigenlijk geen negatief invloed gebruiken. De psychiater vond dan eigenlijk ook onmiddelijk dat Ritalin geen optie is. Nu denken we over Clonidine. Maar ook daar hebben Theo en ik onze vraagtekens bij. Maar ja we weten ook dat alle medicijnen bijwerkingen hebben en we weten ook dat we altijd moeite hebben met nieuwe medicatie. Als we het dan gaan toedienen went het heel snel. Maar desondanks zijn we er absoluut niet blij mee.
Nog een gesprek gehad met juf of het echt noodzakelijk is om Ruben medicatie te geven voor zijn concentratie. Het is een feit dat Ruben hoogstens 5 min kan werken aan een taakje en dan nog ziet hij alles vliegen, hoort alles, ruikt alles..... Voor zijn zelfbeeld is het natuurlijk ook fijn dat hij positieve ervaringen gaat op doen wat werken betreft en dan werkt een medicatie om hem wat rustiger te maken waarschijnlijk wel...dubio dubio....
De psychiater gaar eerst in overleg met longarts en juf en dan komen we weer bijelkaar met hopelijk een plan! Nieuwe hobbels... niet leuk, maar ja het feit is dat we die hobbel met Ruben weer moeten nemen en hopelijk met succes.


Natuurlijk ging Ruben ook op schoolreisje met school: appelscha was de bestemming. En wat heeft hij ervan genoten :-)
daar komen ze aan
in een dubbeldekker, Rubens wens :-)

helemaal blij uit de bus :-)

Reacties

  1. Wat een keuzes allemaal weer. En wat een veranderingen. Het is inderdaad het beste plan dat de longarts en psych samen gaan overleggen en met een plan komen.

    En jullie lieve ventje? Die komt er wel. Op zijn manier en op zijn tempo. En met van die lieve ouders achters zich moet het helemaal goed gaan komen!
    Liefs.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

December enzo

Heerlijk vakantie

pseudomonas