weer laxeermiddel

Het blijft bij Ruben een grote puzzel wat zijn buik, ontlasting en buikpijn betreft. Zo hebben we al mnden geen laxeermiddel hoeven te gebruiken, maar was het wel een kunst om hem te laten poepen. We vermoeden dat zijn ontwikkelingsachterstand hier ook mee te maken heeft. Dus om de paar dagen verplichten we hem om te poepen, hoe raar is dat! En wil het niet dan komt de microlax om de hoek kijken. Maar vaak kwam er dan wel 1 of 2 wc potten vol uit. Pfff zo sneu om te bedenken dat hij er dan dagen mee rond loopt. Maar hij wil gewoon echt niet.
We komen er nu wel achter dat ws de augmentin voor de vele buikpijn heeft gezorgd. We zijn sinds een paar mnden hier mee gestopt. De buikpijn is niet helemaal weg, maar is veel beter te begrijpen omdat het rond het poepen nu voor komt. Ruben gebruikt nu Zythromax en heeft dus gelukkig niet zoveel buikpijn 'tussendoor'.
Maar ja ... deze week loopt het helemaal vast in Rubens buik. De microlax laat wel wat los komen, maar 't is veel dikker dan normaal en dus zijn we gisteren maar weer begonnen met de forlax. En ja hoor vanochtend buikpijn (ook een leuke bijwerking van de laxeermiddel) Hopelijk komt het vandaag los, want vanaf morgen moeten we de 'witte emmertjes' weer vullen. Woensdag heeft Ruben nl grootonderzoek. Het is zowiezo een kunst bij Ruben om 3 gevulde emmers te vullen, maar het zou mooi zijn als er in elk geval 1 gevuld wordt :-)

Reacties

 1. Hoi, ikzelf heb nooit echt last van verstoppingen, maar het probleem is mij bekend van mijn vader. Als hij een kuur antibiotica krijgt (na zijn bestralingen van kanger en paar keer voorgekomen) had hij ook altijd vreselijk last van zijn buik. Wat bij hem hielp om zijn buik in het gareel te houden was Vit. B. Dit schijnt -let op hoe het exact zit weet ik dus niet- te voorkomen dat de bacterien in de buik allemaal het loodje leggen van de antibiotica. en sommige bacterien in je buik heb je echt nodig. Misschien iets om te overleggen met de arts.

  Buikpijn is echt vreselijk vervelend. Sterkte met het vullen overigens. Ruikt overigens altijd heerlijk die emmertjes weet ik nog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Maarten voor je tip. Ik zal het morgen eens overleggen met de dokter (wat de vit B betreft)

   groejes
   Esther

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Mic Key

Einde

Hoofdpijn enzo