groot onderzoek 2013

Vanochtend was het zover. Vroeg op om rond 8 uur in het UMCG te zijn. Papa kon gelukkig ook vrij krijgen van het werk en zo gingen we met ons 3en op weg. Lisa mocht bij oma logeren en vanochtend weer een ochtendje mee draaien in groep 1. Na de voorjaarsvakantie mag onze dame voor het echie naar de basisschool... waar blijft de tijd?!?
Deze keer grote complimenten voor de planning van het CF team. We zijn van 8 uur tot half 2 bezig geweest maar toen waren we ook klaar. Eigenlijk nergens lang hoeven wachten. Heerlijk!
Ruben begon met bloedprikken. Ruben moest wel even huilen maar deed het super. Tjonge wat een boel buisjes moesten gevuld worden. Minstens 10!! (wel kinder-kleine-buisjes hoor)
Daarna kwam de dieetiste en vervolgens de fysiotherapeut. Ruben moest voor het eerst de 'piepjes-test' doen en tja het zal Ruben niet zijn als hij dat goed deed. Lekker rennen. Het was een leuk spelletje volgens hem. De fysiotherapeut was dan ook zeer tevreden zo voor een eerste keer.
Toen vlug naar de rontgenafdeling. Een echo van de lever/ milt en foto van de longen stonden daar op het programma. Beide verliepen prima. Voor het onderzoek merkten we dat Ruben het spannend vond (stil, witjes) hij klaarde erna zichtbaar op en had weer praatjes voor 10! Vlug de beloofde ballon gekocht, want tja na bloedprikken verdien je wel een mooie ballon met een mega stoere auto.
Rond 11 uur naar de longfunctie afdeling. Hier onderging Ruben gewillig een uitgebreidde longfunctietest. Het uitblazen van de kaarsjes en de bubbelmachine was een peule schilletje. De resultaten waren boven verwachting. We dachten toen even rustig een broodje te kunnen eten, maar toen kwam de CF verpleegkundige langs en die werd opgevolgd door Rubens longarts....
We konden al wat resultaten met hem bespreken van de ochtend. Ruben was een beetje gegroeid!!!! Jahoe. 19,7 kilo en 113 cm. Longfunctie was super (rond 100%) en ook zijn longen zagen op de foto prima uit. (hoezo CF?!) Ook de echo van de milt en lever was goed gegaan en er was niks bijoznders te zien. De bloeduitslagen die al binnen waren zagen er ook goed uit. Over 2 weken belt de arts nog over de sputumkweek (hopelijk geen pseudomonas bacterie meer), ontlasting en resterende bloeduitslagen.... maar voor nu; dokter was ZEEEEEEERRRRR tevreden!
De 'dag' werd afgesloten met een klein gesprekje met de maatschappelijkwerkster. Even checken hoe we het allemaal doen in deze wirwar van de medische molen. Ze gaat ons aanmelden voor Villa Pardoes, dus weet van't zomer een weekje naar de Efteling. Dat zou heerlijk zijn!
Rond half 2 liepen we richting de auto. Natuurlijk via de mac donalds voor een ijsje en toen richting huis.... we hebben groot onderzoek 2013 overleefd :-)

Hier nog een paar filmpje van de lonfgfunctie onderzoek die Ruben moest doen. Wat hebben we een mega stoere dappere zoon he?! We zijn zo mega trots op hem. Hij doet het allemaal toch wel even.....

dit is Rubens longarts....  je hoort net niet waar hij het onderzoek mee eindigd nl met PRACHTIG!!!
Reacties

 1. "Prachtig", Waaa wat kan je beter van je doc horen he!
  Superfijn!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. top! dat soort nieuws heb je af en toe ff nodig he groetjes uit den haag

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig! Wat fijn om allemaal Prachtig nieuws te horen!
  Helaas speelt de iPad de filmpjes niet af.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie berichten! Goed te zien dat er een sterke nieuwe generatie aan komt, die een stralende toekomst voor zich hebben. Zeker met deze energie!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Mic Key

Einde

Hoofdpijn enzo