stempel gedrukt

Vanmiddag zijn Theo en ik naar Accare geweest voor een advies gesprek nav de afgelopen onderzoeken bij Ruben. Ruben is eind vorige jaar 2x voor een spelmoment geweest, Theo en ik voor een uitgebreid gesprek en verder is er contact geweest met school. De insteek was om te kijken hoever Ruben was in zijn zelfstandigheid en de spelmomenten waren onderzoeken naar het autistisch spectrum.
Nou we hebben de 'jackpot' gewonnen hoor. En het stomme is dat wij het eigenlijk al best wel wisten maar nu deskundigen het vaststellen lijkt het gewoon opeens zoveel erger.
Ruben heeft naast zijn ontwikkelingsachterstand dus ADHD en PDD-NOS. Kunnen jullie het nog bijhouden welke stempels onze kabouter allemaal heeft?!? Nou wij bijna niet meer.
Op de terugweg werd het mij dan ook wel even teveel. Want tja... ook de schoolkeuze komt nu weer op wankel te staan. Febr hebben we een gesprek op school en dan gaan we proberen te beslissen wat er volgend seizoen gaat gebeuren. Stiekem weten we het al wel......
Gelukkig stond in het gesprek Ruben als eigen persoontje centraal en ook de orthopeed en psychiater prezen Ruben voor zijn vrolijk blij enthousiast en lief karakter. De psychiater noemde hem, tussen neus en lippen door, een blije ADHD-er ... en tja zo is het ook. Wat zijn we dankbaar voor ons klein grote stuiterbal! Maar wat zijn we ook verdrietig dat hij zoveel bijzondere dingen moet hebben.
Gelukkig gaat het lichamelijk momenteel goed! Niks niet ziek en dat is al heel wat als je het kwakkelweer bekijkt.
Voor nu veranderd er niet veel in Rubens leventje. Gewoon lekker verder in groep 2, genieten, spelen en stuiteren. Theo en ik proberen het weer een plekje te geven en dan gaan we 'vrolijk' verder met een hele diepe zucht!

Reacties

  1. nou dat is niet niks, succes en sterkte ermee en vergeet niet ruben is gewoon ruben wat voor stempels hij ook krijgt ja toch!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje heftig zeg! Succes en sterkte, maar vooral geniet van jullie kids!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Mic Key

Einde

Hoofdpijn enzo