school

Vanochtend was het weer zover; een voortgangsgesprek bij Ruben op school! Het stomme was dat ik er gewoon zenuwachtig voor was. 'Wat voor onheilspellende bericht zouden we nu weer krijgen?!' dreunde er in mijn hoofd. Gelukkig was het voor niks, nou ja niet helemaal. Maar voor nu gaat het met Ruben goed op school. Maw hij ontwikkelt zich en heeft het naar zijn zin.
Het niveau tussen Ruben en zijn klasgenootjes wordt nu wel steeds meer zichtbaar groter, maar het lijkt hem en zijn klasgenootjes nog niet te hinderen. Als we Ruben vergelijken met vorig jaar deze tijd heeft hij heel veel geleerd en is er een grote verandering bij hem te zien/ merken. Wauw!
School heeft een eigen leerlijn voor Ruben en geeft hem alle mogelijkheid om te ontwikkelen op zijn manier. Maar.... altijd die stomme maar....het wordt nu eigenlijk al wel duidelijk dat Ruben straks nog niet klaar is voor groep 3. Hij is nog teveel met het spelend ontwikkelen bezig en tja dat kan niet in groep 3 van deze school. Helaas. Dus ws moet Ruben dan groep 2 overdoen (nieuwe en grotere klas/ groep) of misschien toch een andere school. Een dilema waar we nog niet over na hoeven denken, maar die wel in onze achterhoofd zit. Ik probeer dan ook te kijken naar het hier en nu: Ruben doet het goed op school, op zijn manier! Hij geniet en school geniet van hem.... mooi toch?

Reacties

  1. Wat een mooi ventje en hoe fijn dat hij op zijn geheel eigen manier nu mee kan komen met de klas. En de klas ook met hem. Jullie gaan jullie weg wel vinden, ook einde van dit schooljaar. En gelukkig zijn er ook genoeg professionals die met jullie meedenken.
    Dikke kus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat goed dat zo veel heeft geleerd het afgelopen jaar !

    En de toekomst, och dat komt wel goed, hij krijgt alle liefde en steun heb ik wel uit het blog begrepen. Dan komt het wel goed.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

December enzo

Heerlijk vakantie

pseudomonas