er is hoop....

Gisteren was het weer de eerste schooldag van het nieuwe seizoen voor Ruben. Hij had er erg veel zin in. Helemaal trots dat hij nu in groep 2 zit. Het is een klein klasje geworden van maar 15 kindjes. En maar liefst 2 juffen. Hoe ideaal.
Gelijk met de juf en IBer gesproken. De practische zaken zijn weer duidelijk. Ruben's nieuwe juf is open en bereidt om een extra stap voor Ruben te doen. Hoe mooi is dat!? Daarnaast gaf ook de IBer ons weer hoop. Ook zij was verbaasd van het verslag van Accare. Ook zij wist natuurlijk wel dat Ruben achter liep, maar dat zijn IQ zo laag uit kwam verbaasde ook haar. Maar gelijk vertelde ze dat er meer kindjes op de Iemekorf zitten met een laag IQ. Ze hebben dan hun eigen leerlijn, maar zitten wel gewoon bij hun vriendjes en leeftijdsgenootjes in de klas. En dat is nu ook wat we gaan doen voor Ruben. De IBer en juf gaan een leerlijn en plan van aanpak maken voor Ruben. Daarnaast zullen we goed de vinger aan de pols houden. Hoe gaat het in de klas, hoe gaat het met zijn gedrag, blijft Ruben genieten van school, kan hij het allemaal bijhouden.... dat zijn dan een aantal vragen die centraal staan. We bekijken het dan per aantal mnd en zien of het zo gaat lukken.
Is het echt te lastig voor onze kabouter dan gaan we stappen ondernemen voor het speciaal onderwijs. Maar voor nu blijft hij lekker bij zijn vriendjes en dichtbij huis. Pfff even een opluchting hoor voor papa en mama.
De IBer vertelde over een jongen die nu in groep 8 zit met een vergelijkbare IQ als Ruben. Hij volgt ook zijn eigen leerlijn en zal hierna naar het praktijk onderwijs gaan. Hij komt sociaal goed mee met zijn klasgenootjes en heeft het naar zijn zin. Dus tja... dat geeft ons dus weer hoop.
Oh ja we blijven realistisch hoor... de eerder genoemde vragen zullen we goed opvolgen en tja als het hier niet gaat is er altijd nog het speciaal onderwijs.....

Reacties

  1. Wat fijn dat er zoveel begrip vanuit de school is. En dat hij zo goed begeleid zal worden. Ik kan me voorstellen dat dat voor jullie een hele opluchting moet zijn. Ruben komt er wel!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

December enzo

Heerlijk vakantie

pseudomonas