oudergesprek

Gisteravond nog even gauw voor de vakantie een afsluitend oudergesprek gehad over Ruben. Juf en de IB-er waren erbij. Ruben gaat dus over naar groep 2. Noouuu niet omdat hij het niveau voor groep 2 heeft, maar meer vanwege 'mijn vrienden' (zoals Ruben zijn vriendjes altijd heel stoer en trots noemt) Toch heeft Ruben zich de afgelopen mnden enorm goed ontwikkelt. Op de eindcito toetsen scoorde Ruben op rekenen 'zomaar' een B. WAAAAA De juffen kennen Ruben nu wel redelijk goed en zien dat Ruben computer 'spelletjes' altijd erg leuk vindt. Dus de cito toets is via de computer met een clownspelletje afgenomen. En leuk dat ie het vond.... Juf vertelde dat Ruben nu geregeld vraagt of hij weer met het clowntje mag werken. Taal blijft wel een struikelblok, maar goed dat weten we. Toch is hij steeds meer betrokken in de kring, vertelt zomaar wat over zijn leventje en wil ook de vragen van juf beantwoorden (soms goed soms fout, hihi)
Ruben lijkt zich helemaal thuis te voelen op school en het faalangstig gedrag is dan ook bijna helemaal weg tijdens de normale dagelijkse schoolachtiviteiten. Nieuwe bijzondere dingen blijft hij lastig vinden.
Maandag hebben Theo en ik een advies gesprek bij Accare. We zijn dan ook heel benieuwd wat 'zij' hebben gezien bij Ruben.
Maar voor nu gaat hij gewoon naar groep 2 en dan gaan we de eerste mnden van het nieuwe seizoen verder kijken hoe het gaat en wat wijs is.
De IB-er zei gisteravond nog, vorig jaar rond deze tijd zaten we bij elkaar voor een startgesprek en wat een haken en ogen zagen we toen voor Rubem. Zie nu hier.... Ruben ontwikkelt zich boven verwachting, hij geniet, doet leuk mee, heeft veel vriendjes,... wat willen we nog meer?!?

                              
                                                         Ruben en zijn vrienden :-)

Ps vergeet ik bijna het grootste nieuws te vertellen: RUBEN IS HELEMAAL zindelijk! Joepie de poepie. Geen luiers meer voor 'de groté boodschap' Hoe trots kun je zijn als ouders!!!!
ps2 Natuurlijk moet ik niet vergeten te melden dat onze Lisa sinds een paar weekjes ook HELEMAAL zindelijk is. Dubbel trots zijn we dus :-)

Reacties

 1. Wat fijn voor Ruben (en natuurlijk jullie) dat hij zich zo goed ontwikkeld op school! Uiteindelijk met wat extra hulp komt hij er wel! :)
  En wat lekker dat hij zindelijk is!
  Hij doet het echt super goed Esther!!!

  Liefs Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk nieuws om de vakantie mee te beginnen. Ruben heeft super-ouders en krijgt van jullie de ruimte om zich te ontwikkelen in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier.
  En dan het grootste nieuws: geweldig!!
  Geniet ervan Esther, dit is een feestje waard.

  Liefs Riet (van CF-cafe)

  PS mail me even jullie adres dan stuur ik jullie kanjer een kaartje. Helemaal zindelijk, dat verdient toch een kaart.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad, wat fijn voor jullie Esther! Een flinke opsteker. Het jochie heeft ook al behoorlijk wat meegemaakt, dat moeten de deskundigen ook niet vergeten! Onze Ruben was met sommige dingen (zoals zelfstandig leren fietsen zonder zijwielen en zwemmen)ook heel laat, soms gebeurt dat gewoon, nu weet niemand dat meer.
  Je mag trots zijn op je grote kanjer Esther! Fijne vakantie. Lieve groet van Martina

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

December enzo

Heerlijk vakantie

pseudomonas