schoolbespreking

Gistermiddag had ik weer een afspraakje op Rubens school met zijn juf, intern begeleider en 2 ambulant begeleiders (REC 3 en 4) Er wodt in elk geval goed op Ruben gelet. Haha. Het was een goed gesprek. Goed, in de zin van dat we allemaal hetzelfde zien en opmerken.
Ruben heeft de afgelopen mnd heel veel geleerd. Ik denk als de juf van het MKD hem zou zien verbaasd zou zijn. Hij is een echte kleuter geworden. Gelukkig nog steeds zo enthousiast en blij. We waren dus allemaal erg blij om te zien dat Ruben zich ontwikkelt, maar ja... die maaaaaar he!
De ontwikkeling gaat alleen erg langzaam en eigenlijk 'te langzaam' Momenteel is hij eerder een beginnende groep 1 kindje ipv een eind groep 1 kindje. Op school en thuis willen we er absoluut voor waken dat Ruben zijn blijheid en enthousiastme niet gaat verliezen. Naast de langzame ontwikkeling laat hij steeds duidelijker bijzonder gedrag zien (druk, tics, korte concentratie, afwezig, enz) Dus we hebben nu wel besloten om met Ruben naar Accare te gaan. Niet perse voor een diagnose (want tja die weten we eigenlijk al wel) maar meer om handvaten te krijgen om met Ruben om te gaan en om hem te helpen zich te ontwikkelen.
Gelukkig is op school de klas situatie goed verbeterd. Groep 1 en 2 zijn gesplitst en daardoor zijn de groepen weer kleiner geworden. Dat is voor Ruben (en voor vele andere kindjes) heel goed geweest. Dus voor nu kan hij gewoon op de Iemekorf blijven, maar waarschijnlijk zit er op langere termijn wel een overplaatsing in naar het speciaal onderwijs.
Sommige vragen ons dan of het niet beter was geweest dat Ruben gelijk naar de buitenschool was gegaan. Theo en ik zijn erg blij dat Ruben op de Iemekorf zit. Hij krijgt daar alle begeleiding die hij nu nodig heeft. Hij heeft heel veel vriendjes gekregen (vooral hier in de buurt) en de afgelopen periode heeft hij geleerd om (bijna) zelfstandig te eten. En dat laatste was voor ons toch een groot struikelblok als hij naar de buitenschool was gegaan. We hadden dan een pgb-er moeten hebben om Ruben te helpen met zijn eten. Maar stel dat hij volgend jaar wel naar de buitenschool zal gaan, dan hoeft het niet meer.
Maar om niet te ver op de feiten voorop te lopen gaan we nu eerst maar contact maken met Accare.
Ondanks dat we alles wel wisten en nu zelf ook steeds duidelijkergaan zien (Ruben is toch echt veel jonger in zijn gedrag dan zijn vriendjes) is het wel weer veel om te verwerken. Wij nemen het ook maar weer stap voor stap en proberen niet tever naar voren te kijken.
Dussssss zwembadje klaar maken en vanmiddag lekker spetteren :-)

Reacties

 1. Sterkte en laat de moed niet zakken. Blijf kijken naar wat er wel goed gaat!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ruben je bent een toppertje! Zoveel geleerd in een jaar tijd..zolang het vooruit gaat genieten we van elke stap die je zet. Esther en Theo jullie zijn geweldige ouders met bewonderenswaardige doorzettingsvermogen. Ook toppertjes dus! God gaat nog steeds voor jullie uit, met jullie mee en achter jullie aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Esther, Klaudiusz gaat na de zomer hoogstwaarschijnlijk ook naar een buitenschool. FIjn om te lezen hoe goed Ruben zich ontwikkeld al gaat het wat langzamer. Zijn lijf is ziek en dat vraagt zoveel energie dat hij in de rest wat minder snel gaat. Is niet erg hij komt er wel! Groet Klaasje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @klaasje; welke buitenschool? hier in het noorden of wonen jullie verder weg?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Esther, Klaudiusz gaat als Reactis toestemming geeft naar de buitenschool de Schans. Overigens heet het tegewoordig geen buitenschool meer maar REC 3 onderwijs een school voor langdurig chronisch zieke kinderen. Wij zijn helemaal antosiast over deze school!

   Verwijderen
 5. Ruben is een topper!! Die komt er wel. En misschien wat minder snel dan andere kindjes van zijn leeftijd, maar geen enkel kindje is gelijk. Belangrijk is dat een kind ook gelukkig is toch?? En dat hij vriendjes heeft en 's middags na school lekker kan ploeteren en plonzen in het badje met z'n zusje.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

December enzo

Heerlijk vakantie

pseudomonas