oudergesprek op school

Gisteravond de eerste officiele oudersgesprek op Rubens school. Niet dat we niet eerder met de juf rond tafel hebben gezeten, maar dat was vanuit Rubens 'rugzak' en met de IB-er vanuit het rec. Dus gisteravond de eerste keer dat we bij juf aan tafel schoven. Het was fijn om het samen met papa te kunnen doen, want tja alle andere overleggingen gebeuren vaak overdag en dan moet Theo natuurlijk werken. Het was goed om te horen dat Ruben een stijgende lijn laat zien en dat ook de juffen genieten van onze vrolijke kleuter. Wat is Ruben toch gezegend met zo'n blij en enthousiast karakter!! Ik geloof echt dat dit zijn leven zal gaan tekenen. Ook vanuit het ziekenhuis wordt vaak 'geroepen' dat het positief is dat Ruben zo blij, enthousiast en druk is. Dat komt zijn CF en vechtlust ten goede. Toch liepen we wat zwaarmoedig naar huis. Want ook al laat Ruben een stijgende lijn zien, hij zit absoluut niet op het niveau van groep1. Het is geweldig om te zien, horen en merken dat school alles wil doen om Ruben te helpen en stimuleren. Hij is daar echt in goede handen. Maar ja het feit blijft gewoon dat Ruben achter loopt, erg druk is en toch bijzonder gedrag laat zien (tics, faalangstig, druk, weinig concentratie enz). We vragen ons dan ook af of deze school hem de aankomende jaren datgene kan bieden wat Ruben nodig heeft. Voor nu is het de beste plek. Hij geniet, gaat met plezier naar school en ontwikkelt zich. Maar de toekomst blijft nog even een grote ..?.. We hebben veel overleg met school en er is een open communicatie dus dat is geweldig. We nemen het maar weer stapje voor stapje. Toch word ik er wel verdrietig van. Waarom is CF niet voldoende voor Ruben, waarom moet hij ook nog een ontwikkelingsachterstand hebben, waarom bijzonder gedrag, waarom niet gewoon de 'normale' schooloopbaan zoals andere kindjes.... is CF dan niet voldoende? Gelukkig heb ik een nuchtere man die me dan weer wijst op de dingen die wel goed gaan en gelukkig hebben we een blije, enthousiaste, stuiterende kabouter waar we elke dag enorm van genieten.

Reacties

 1. Heee Esther, Heftig allemaal hoor, het positieve en zijn enthousiasme werkt in zijn voordeel en zal mede daardoor er ook wel komen en helemaal met jullie als ouders vindt hij zijn weg wel.
  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad heel moeilijk Esther. Ik weet hoe het voelt, hier ook een CF-er met veel bijkomende problemen.
  Maar zolang Ruben blij en vrolijk door het leven dartelt is dat het meest overtuigende bewijs dat jullie het supergoed doen. Je maakt de juiste keuzes voor hem en dat toont hij door lekker in zijn vel te zitten.
  Probeer te genieten van wat hij wel allemaal kan. En dat is zoooo veel, die kleine kanjer van jullie!!
  Liefs, Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Esther,

  Wat naar dat er buiten de CF nog meer om de hoek komt kijken nu... Wel fijn dat ze op school hun best doen en het beste er van maken! En fijn dat hij plezier in het leven heeft, want dat is toch het allerbelangrijkste voor een kind!!!
  Ik sluit me aan bij voorgaande reactie: probeer te genieten van wat hij wel kan! Probeer kansen te zien in plaats van tekortkomingen... Ik snap als geen ander dat dat niet van de ene op de andere dag gaat lukken...vooral omdat het misschien voor de toekomst toch nog weer een andere school gaat betekenen :(... Maar geloof me, ook dat went als je kind maar lekker in zijn vel zit!
  Groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

December enzo

Heerlijk vakantie

pseudomonas