extra controle

Vanwege onze niet-welkom-vriend meneer de pseudomonas moesten we gisteren voor een extra controle naar het UMCG. Deze keer ging ik alleen met Ruben. Papa werken en Lisa bij oma spelen. Ruben vond het wel gezellig, vooral nadat ik hem verzekerd had dat het geen pijn zou doen vandaag. Hij deed het dan ook super goed. Hoestwat zonder problemen, longfunctie meten (nog niet blazen, maar via een andere machine waar hij alleen door moet ademen) super goed en ook de andere onderzoeken zonder morren. Alleen het voelen aan zijn buik vond Ruben NIET leuk. Het blijft zo gevoelig voor onze kabouter. Hij blijft klagen over buikpijn en hij heeft dan zichtbaar veel pijn. Gelukkig helpt een hitte-pitten-zak vaak wel en na ongeveer 10 minuutjes zegt Ruben vaak "au is weg hoor mam" We blijven gissen waar de pijn vandaan komt. De dokter denkt dat het echt zijn darmen zijn en tja dat hoort helaas bij CF. Dus we moeten onze weg hierin vinden. Volgende week horen we de uitslag van de hoestwat en weten we ook of meneer pseudo weg is. Hope so. Dokter wilde Ruben zowiezo door laten gaan met het vernevelen van Bramitob (tot de derde hoestwat wat pseudo vrij is) Dat zou betekenen dat we de aankomende mnden moeten blijven vernevelen (mnd vernevelen, mnd niet vernevelen) Nou daar was mama het niet mee eens. Vorig jaar hebben we dat ook niet gedaan en toen ging het ook goed. In huize Visser wordt niet onnodig verneveld!!! Maar goed we wachten af want als meneer pseudo niet weg is moeten we wel :-$ Het UMCG bezoekje hebben Ruben en mama afgesloten met een bezoekje aan de Mac. Weet niet voor wie het een grotere traktatie was; voor mama of Ruben?!? hihih. Maar Ruben genoot er ook van. We zatten lekker aan tafel te smikkelen toen Ruben zei "mam ik vind je lief mam!" (smelt)

Reacties

  1. hoi esther wij moeten ook om de maand vernevelen ze zeggen ook dat ie soms niet wordt gekweekt maar dat ie er wel inzit, wij hebben ook wel gehad dat ie na vernevelkuur eruit was en een week later zat ie er toch wel in aaahhhh om gek van te worden dus nu gewoon maar om de maand zo houden we hem misschien weg ja toch nou gied hoor zo alleen met hem naar controle en de mac is alrijd een goede afsluiter mmmmmm :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi esther wij moeten ook om de maand vernevelen ze zeggen ook dat ie soms niet wordt gekweekt maar dat ie er wel inzit, wij hebben ook wel gehad dat ie na vernevelkuur eruit was en een week later zat ie er toch wel in aaahhhh om gek van te worden dus nu gewoon maar om de maand zo houden we hem misschien weg ja toch nou gied hoor zo alleen met hem naar controle en de mac is alrijd een goede afsluiter mmmmmm :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

December enzo

Heerlijk vakantie

pseudomonas