met ons handen in het haar (euh poep??)

Het grootonderzoek is volgende week en dus zouden we het aankomende weekend weer witte emmertjes moeten vullen (voor de nietdeskundigen van de witte emmertjes; 3 dagen ontlasting opvangen voor onderzoek) Maar.... tja het is nog steeds een hoop onzekerheid rondom Rubens ontlasting. Na het gerommel van voor de kerstdagen, wilde mama toch proberen om Ruben op de wc te krijgen. Plassen doet hij wel op de wc en Ruben krijgt alleen een luier om als hij aangeeft dat hij moet poepen. Dus dinsdag met Ruben afgesproken dat vanaf woensdag er geen luiers meer voor hem zijn. Oke zei hij en hij had ook al een kado uitgezocht wat hij kon krijgen als hij op de wc ging poepen. Want onze Lisa heeft ondertussen al 4x op de wc gepoept en dus al een mooi kadootje gekregen. Helaas lijkt Ruben er niet van onder de indruk en dus heeft hij woensdag en donderdag zijn ontlasting opgehouden. Ik merkte wel dat hij niet lekker was en woensdag aan het einde van de dag kwam hij met een luier aanzetten "mama ik moet poepen" Oke zei ik maar dat gaan we nu op de wc doen en prompt hoefde meneertje niet meer te poepen. Zucht... Donderdag werd Ruben wit, hangerig, au buik, niet meer willen eten/ drinken (of met heel veel strijd en gedoe) en mama vond het zo ook wel weer welletjes. Op zo'n manier wil ik onze grote jongen niet dwingen om naar de wc te gaan en dus heb ik hem tussen de middag een luier omgedaan. Binnen 'no time' had Ruben 2 luiers mega mega vol gepoept. Die ziel en al door maar zeggen dat hij niet hoefde te poepen. We weten niet wat het met hem is. Plassen gaat zonder problemen op de wc, maar die 'grote boodschap' Nou voor nu is het maar gewoon weer de luier en we kijken later wel weer. Ondertussen wordt Lisa steeds beter in het droog houden van haar broekjes. Alle ochtenden langer in haar pyama met onderbroekje en hemd (waar ze zeer trots op is, hihi) en dus ook al 4x gepoept op de wc. Wat wordt onze kleine meid al groot!!!! Ruben doet het verder ook super goed. We denken dan ook niet dat er wat bijzonders uit het groot onderzoek gaat komen. We zullen ons weer om half 9 melden in het UMCG en dan een lange lange ochtend voor de boeg. Gelukkig gaat papa ook mee :-)

Reacties

 1. Lastig hè? Ons manneke hield ook heel lang zijn poep op, omdat hij dat niet op het potje wilde doen. Samen met hem boekjes lezen en alle tijd er voor nemen, werkte uiteindelijk. Pas na een aantal maanden gaat hij nu regelmatiger en houdt het niet meer op.
  Succes in het ziekenhuis!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat vervelend dat Ruben daar z'n moeite mee heeft! Geef niet op want uiteindelijk komt het goed! Misschien hebben ze volgende week in het ziekenhuis nog tips of is er misschien een prentenboek over?

  Succes met het poep sparen hihi. Ik weet nog goed hoe dat wij vroeger bij ons ging. Wat was mijn mama blij toen wij allebei op het potje gingen!

  Succes!! Liefs Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. P.S Mijn broetje was ook pas 6 voordat hij helemaal zinnelijk was! Het komt goed, echt!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed van Lisa dat ze alles op het potje doet! Met Ruben komt het vanzelf wel goed hoor... Veel succes volgende week met groot onderzoek! Liefs Lydia

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

December enzo

Heerlijk vakantie

pseudomonas