groot onderzoek 2012

En dan was het vandaag weer zover. Het jaarlijkse grootonderzoek. Normaal gesproken zouden we beladen met 3 witte emmertjes ons richting UMCG begeven, maar onze kabouter maakt er tegenwoordig een potje van (wat zijn poepgedrag betreft, hihi) dat we niks konden vullen. OOhhh wat jammer ?!?!?! euh...NOT! :-) Dus deze keer alleen een tas vol eten/drinken en speelgoedjes. Mama had de afgelopn weken veel met Ruben geoefend (hoestwat, blazen met neusklem, stilstaan voor de longfoto) en dat wiepr zijn vruchten af. Jahoe. Het grootste wonder was dat Ruben gewoon een bruikbare longfunctie-schema heeft gemaakt. Na zovele keren oefenen, drama, gegil en zwetende papa en mama gingen we nu met een blij gezicht van de longfunctieafdeling weg. Een goed begin van 2012. Daarna longarts, verpleegkundige, fysiotherapeut, maatschappelijkwerkster en maag/darm arts. Tussendoor bloedgeprikt wel 10 buisjes!!!!!(au, verdrietig Rubentje, maar ook daar geen mega drama en houtgreepgedoe) en aan het eind nog de longfoto. En over het algemeen gezegd waren we allemaal zeer tevreden. Ruben is goed gegroeid nu 17,6 kilo en 107cm! Prima op de middenlijn voor lengte naar gewicht. We waren er allemaal enorm blij mee, want dat laat dan toch maar even zien dat al onze moeite, structuur, doorzettingsvermogen, enz onze Ruben erg goed doet :-) Wat Rubens buikpijn en ander poepgedrag betreft blijft het gissen. We moeten blijven zoeken naar de beste hoeveelheid laxeermiddel. Hij krijgt een omeprazol pilletje er bij (had al 1x per dag) om te kijken of het misschien aan de zuurgraad ligt. (nou dat ene pilletje kan er ook nog wel bij) en verder even aanzien... Buik voelde prima en ook vanachteren is alles okidokie ;-) Papa heeft ook nog even zijn verpleegkundige kunsten laten zien door de MicKey te verwisselen, maar dat bleek deze keer toch even wat moeilijker te gaan. Ruben lag te wiebelen en tja dan spant ie zijn buikspieren ook. Gelukkig stond de zuster er naast en kon ze even helpen. En uiteindelijk mocht Ruben dan EINDELIJK zijn beloofde ballon gaan kopen. Zo'n mega ballon met helium erin. Het is een vliegtuig geworden en om ruzie te voorkomen werd er ook 1 voor Lisa meegenomen, minnie mouse. Dus zitten er nu 2 kindjes op de bank met in de ene hand hun knuf en in de andere hand de ballon :-) Zo dat hebben we dus ook weer gehad. Grootonderzoek 2012. Ben blij dat het achter de ru is. Mama is er moe van :-)

Reacties

 1. wohw, dat i sinderdaad een volle dag. Mijn bezoekjes zijn meestal wel wat korter, en altijd even in twee uur in te plannen.

  Heel mooi om te horen dat het zo goed gaat met hem. Geniet van het geslaagde onderzoek.

  Groetjes, Maarten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat het groot onderzoek goed gegaan is. Goed ook om te lezen dat het goed met hem gaat. Wat een heerlijk mannetje!

  Groetjes Kim (CF cafe)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

December enzo

Heerlijk vakantie

pseudomonas