eerste schooldag

Gisteren was dan eindelijk de eerste schooldag op de basisschool. Ruben vond het allemaal erg spannend (en mama ook) Zondag was hij nog heel stellig dat hij NIET naar school ging. Maar ja wat moet dat moet. Dus hup maandagochtend vroeg op (maandag is eigenlijk onze 'zaterdag' want Theo werkt altijd zaterdags en is 's maandags vrij) Dus het was even wennen. Lisa gaat ook op maandagochtend naar de peuterspeelzaal. Met hun rugzakken en nieuwe bekers/ trommeltjes gingen we op weg. Ruben eerst naar school (begint om 8:15) Papa was dus ook mee en Ruben klemde zich stevig vast aan zijn lieve papa. Maar gelukkig werd het geen drama toen we weg moesten. En daar zat onze grote kabouter; in de kring!! Voor mama was het een grote opluchting dat juf Rianne er ook was. Dat maakte het een beetje makkelijker voor me om Ruben 'los te laten' :-) Lisa huppelde vrolijk haar eigenlijk lokaal binnen. Ging gelijk spelen en zag ons niet meer staan. Maar ja voor haar is het ook bekend terrein aangezien ze voor de vakantie ook al naar de peuterspeelzaal ging. "papa en mama gaan weer weg hoor Lisa" "JAAA nou daaaag" en weg was ze. Hihihih heel grappig! Toen ik Ruben om kwart voor 12 weer ging halen rende hij vrolijk naar buiten. Zonder twijfel vertelde hij dat hij het leuk vond op school. Toen ik vroeg of hij morgen wel weer heen wilde kreeg ik een volmondige ja te horen. Super!! En.... juf Rianne hoefde helemaal niet te helpen met zijn drinken en fruit. Hij at en dronk alles ZELF op. Hoe wonderlijk is dat.... hopelijk blijft het zo :-) Vanochtend was hij wel weer even zenuwachtig om naar school te gaan. "is spannend" zei Ruben :-) Maar toen we zijn klas binnen kwamen was hij 'het is spannend' alweer vergeten en strandde zo in de hoek met auto's (tja hoe kan het ook anders) "mama gaat weg hoor Ruben" "Ja dag" en zag zijn auto's meer dan zijn mama. Heerlijk! En dus zijn Lisa en ik nu alleen thuis. Al vroeg in de kleren en klaar voor een nieuwe dag.... een nieuwe periode!

Reacties

 1. Wat fijn dat het zooo goed gaat!! :)
  Hopelijk blijft dat zo ;)

  Gr Sam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk, geniet van zijn genieten, en natuurlijk van de rust thuis ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat het begin zo soepeltjes is verlopen! Hopelijk blijft dit zo:) Leuke foto's trouwens;)

  xxx Tamara

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat Ruben het naar zijn zin heeft op school, en Lisa op de peuterspeelzaal! Dat maakt het voor papa en mama vast een stukje gemakkelijker! :)

  Groeten, Erika

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat het allemaal zo soepeltjes verloopt met beide kids. Ook een teken dat ze het wel fijn hebben op school lijkt me.
  En voor pappa en mamma weer een hele geruststelling.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

December enzo

Heerlijk vakantie

pseudomonas