IQ test

Zoals ik al eerder had geschreven moet er allerlei testjes gedaan worden voordat Ruben aangemeld kan worden bij de buitenschool. Maar ja Ruben is erg testgevoelig... lees: tijdens testjes doet Ruben gewoon niks meer :-( MAAR gisteren heeft Ruben het geweldig gedaan. De IQ test dag was het! Gelukkig is de juf van Ruben gekwalificeerd om de test zelf af te nemen en dat was natuurlijk een grote voordeel voor Ruben. Want bij een vreemd gezicht doet hij al helemaal niks meer. Maar goed gisteren heeft hij dus enorm goed zijn best gedaan en zijn de testresultaten dus ook goed te gebruiken. En die resultaten zijn bovenverwachting!!! Natuurlijk loopt hij wel iets achter, maar dat wisten we al :-) Maar het achterlopen valt bij deze non verbale test enorm mee. YEAH!!! Voor een kindje van Rubens leeftijd (4 jaar en 2 mnd) zou hij gemiddeld een 100 moeten scoren. Ruben scoorde 86 (past bij de leeftijd van 3 jaar en 8 mnd) Wauw! Goed he?! Nu moesten we niet vergeten dat het een non verbale test is (dus niet praten) en juist het verbale (praten) is Rubens grootste zwakheid, maar desondakns waren de juf en wij enorm trots op onze kabouter. Hij scoort het beste op het redeneren en snappen en de vaardigheden (zoals tekenen en iets maken) vindt Ruben lastig. Maar ach... wat willen we nog meer als je nog maar 4 jaar bent :-) Dus zoals we ook allang weten en verwachten; het komt vast helemaal goed met onze Ruben. Zijn koppie koppie functioneert prima Terwijl Ruben zijn best deed was ik met onze kleine prinses bij de dokter. Flinke gat in haar hoofd gevallen. Gelukkig oppervlakig en het kon geplakt worden. Maar pfff wat een bloed. En net terwijl ik druk bezig was in de tuin (vieze handen rood hoofd enzo, hihihi) Met kind en al naar binnen gerend. Alles onder bloed. Oma gebeld, dokter gebeld en binnen een half uur zaten we weer op de bank. Wond geplakt en mama en Lisa enorm moe. Hihih. Gelukkig heeft ze er geen last van en doet het verder prima :-)

Reacties

 1. Esther!
  Wat goed van Ruben!
  Yeah, alle reden om trots te zijn!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super goed van Ruben!!!
  Ooh en wat kun je dan toch weer schrikken als de kleine prinses zo hard valt.....

  En nog bedankt voor het mooie kunstwerk/kaartje..

  veel liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk om te merken dat Ruben het toch heel goed doet. Fijn dat zn eigen juf de test mocht doen.
  O o o o en dan ook nog met Lisa aan de bak, gelukkig viel het mee.

  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ruben heeft helemaal geen IQ test nodig...het is sowieso een topper, welke score dan ook!! :-)) Het is wat met de kids he? Lijkt me wel ff schrikken met Lisa!! Aargh! Laatst viel Levi ook met knieen op de tegels (zat al gat in zn broek dus ach..), klein mini schaafwondje erop maar dagen later had ie het nog over 'bloed' op zn knie. Lisa ook of is ze een echte bikkel? Liefs Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Lydia
  prachtige foto he?! Ruben met 2 vriend(inne)tjes. Het zijn kinderen van onze vrienden. ze kunnen leuk spelen met onze kindjes... altijd leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die Ruben, die gaat iedereen nog verbazen let maar eens op ;-)
  Dikke kus voor Lisa op haar zere hoofd en een knuf voor mama, dik verdiend!!

  Grts, Kitty

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

December enzo

Heerlijk vakantie

pseudomonas