okidokie

Vanochtend naar UMCG geweest om toch de PEG even te laten zien. Gisteren kon de verpleegkundige van de thuiszorg er ook geen wijs uit worden. En daarnaast kregen zij geen beweging meer in de PEG. Vanochtend vroeg gebeld en we konden gelijk komen. Dus hup naar Grunn. :-) De verpleegkundige was super. Snel en doortastend. Heerlijk! Binnen 5 minuten stonden we weer buiten. Ze had al gauw gezien dat het niks ernstigs was en dat het inderdaad slijmvlies is wat naar buiten puilt. Niks ernstigs alleen vervelend. Bij de button plaatsing wordt het dan weg gehaald of het gaat dan van zelf weg. Dus nog even door bijten. De verpleegkundige vermoedde dat de pijn die Ruben aangeeft ook met zijn leeftijd te maken heeft. Door de nare ervaring met de ontsteking, de pijn en het nu er raar uit zien (nog raarder) maakt dat Ruben het eng vindt en dus al heel snel pijn ervaart. Dus tja... pijn zal het wel doen, maar niet extreem volgens de verpleegkundige. Maar ondertussen moeten we Ruben we met bijna 2 man vasthouden als we de PEG willen verschonen. :-( De verpleegkundige heeft ook laten zien hoe het dompelen nu echt moet. Tot nu toe is dat dus nog niet goed gebeurd. En alles zat gelukkig goed en lekker los (zoals het behoort) Toen we haar belden vanochtend was ze wel bezorgd geweest en had zelfs de arts al ingeschakeld dat er misschien een nieuwe PEG geplaats moest worden vandaag. Want als er inderdaad geen beweging in had gezeten was de PEG vast gegroeid en das niet goed. Maar dat was gelukkig niet het geval..... In elk geval zijn we blij dat we even naar het UMCG zijn gegaan. We zijn gerustgesteld en kunnen er weer even tegen aan. Al moet ik wel wennen aan dat bloed. Brrr kan er niet goed tegen ook omdat Ruben dan zo verdrietig is.... gelukkig heeft Ruben een dappere papa :-)

Reacties

 1. Ik heb wel te doen met jullie mannetje... een topper is het! Hopelijk komt het gauw goed met de PEG. Liefs Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Esther!

  Gelukkig was alles goed met Ruben! Ik snap dat je verdrietig wordt als je Ruben zo ziet..Is ook niet niks natuurlijk.. Hij heeft al zoveel meegemaakt in zijn leven en daardoor jullie ook!
  Maar ik weet zeker dat het goedkomt! :)

  Geef em maar een dikke knuffel!
  Liefs Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pff wat naar allemaal! Gelukkig zit de PEG nog wel goed! HEel veel sterkte en een dikke knuffel voor Ruben (die mij steeds zulke mooie tekeningen stuurt als ik in het zk ligt:))

  xxx Tamara

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Petje af voor papa én mama! Het is niet niks, zo'n peg. Heftig allemaal hoor! Ik lees jullie blog regelmatig. wel een super mooie foo van jullie twee knapperds!
  Vriendelijke groeten,
  Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

December enzo

Heerlijk vakantie

pseudomonas