zijn we weer....

Na 3 weken toch nu weer een berichtje vanuit het hoge noorden over onze Ruben. Vanochtend moesten we nl weer naar het UMCG voor controle. Na de opname van een paar weken terug hebben we met elkaar een heerlijke vakantie gehad. Lekker relaxen en genieten van elkaar. Ruben deed het super en was opgeknapt van de kuur. We gingen trouw verder met de verhoging van zijn sonde voeding, maar soms had ik wel het gevoel dat het hem de neus bijna uit kwam. En dat is dan denk ik ook zo, want Ruben is in deze paar weken maar liefst 800 gram gegroeid en 2 cm in de lengte. JAHOE! Eindelijk! En het mooie is dat hij na bijna 2 jaar weer op de gemiddelde lijn zit van de groeicurve. De dieestiste zei al, hij moet niet in de tempo blijven groeien hoor anders wordt hij nog te dik. Hahahhahhah Ruben en te dik, dat past niet bij elkaar :-)
Aangezien de verwachting nog wel is dat Ruben een langere tijd aan de sonde voeding blijft 'hangen' is nu wel besloten om een peg sonde te plaatsen. Voor degene die niet weten hoe dat eruit ziet, zie de foto hieronder (dit is niet Ruben, maar een foto van internet gehaald)
Ruben is flink gegroeid door de sonde voeding. Overdag moet Ruben gewoon zelf blijven eten. De sonde voeding is dus extra/ daarnaast. Maar het zijn wel 750 kalorieen die hij van de sondevoeding krijgt. En voordat hij dat (naast zijn gewone eten) erbij gaat eten.... euh... dat duurt nog wel even, denk ik.
Dus we krijgen nu binnenkort een oproep voor het plaatsen van de pegsonde. Dat is wel een kleine operatie. Ruben moet 3 dagen dan opgenomen worden. De dag voor de operatie voor foto's en onderzoeken, de operatie dag en dan een dag ter observatie.
Spannend, maar het zou heerlijk zijn om weer een mannetje te hebben zonder slangetje in zijn neus en zonder starende blikken van mensen. Gewoon Ruben!!

Reacties

 1. Hopelijk kan daarna snel een Mickey button worden geplaatst? Dat is wat handiger dan zo'n lange slang op je buik!

  Spannend hoor! Veel succes!

  groetjes Tamara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat kunnen jullie trots zijn op Ruben dat ie zo goed gegroeid is met de sondevoeding! Geweldig! Zo'n pegsonde zou voor hem zelf misschien inderdaad fijner zijn hoewel ik me kan voorstellen dat dit voor jullie ook wel weer even heftig is. Heel veel sterkte straks als Ruben geopereerd wordt! Liefs Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk dat Ruben het zo goed doet op de extra calorietjes! Met die wetenschap in het achterhoofd is de stap naar een peg ook wat makkelijker, lijkt me. Dat hij er maar een flinke beer mee mag worden!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

December enzo

Heerlijk vakantie

pseudomonas