'kogel door de kerk'

Vanochtend met Bureau Jeugdzorg gesproken. We gaan Ruben wel aan melden voor het Medisch Kinderdagverblijf. De afgelopen week allerlei voors en tegens op een rij gezet, ook met de logopediste gesproken en het blijkt momenteel toch dat Ruben meer zorg nodig heeft dan dat ze het op een regulier basisonderwijs kunnen geven. Zoals jullie weten hebben we een gesprek gehad op de cbs De Triangel en daar waren ze gelijk heel eerlijk en zeidden dat ze het momenteel met Ruben niet zien zitten. Toen kwam de cbs De Zaaier nog ter sprake. Het blijkt dat deze school erg open staat voor 'bijzondere kindjes' :-) Maar de school ligt op ongveer 10 minuten fiets afstand van ons huis. We moeten langs een drukke weg fietsen en dus zal het bijna niet mogelijk zijn dat Ruben daar alleen heen kan gaan. En ook de vriendjes zullen verder weg wonen. We moesten natuurlijk ook nadenken wat we dan met Lisa zouden doen. Op 2 verschillende scholen vonden we onlogisch, maar om haar ook 'zover' weg te laten gaan vonden we ook jammer. Terwijl we hierover nadachten hadden we ook nog een gesprek met de logopediste. Zij had vorige week een test bij Ruben gedaan. Hieruit kwam dat Ruben op taalbegrip een jaar achter loopt en taalproductie zelfs meer dan een jaar. een flinke achterstand dus. De logopediste denkt dat Ruben momenteel niet mee gaat komen in een groep 1 en is bang dat Ruben 'onder gesneeuwd' wordt. Ook zij raadde het MKD bij ons aan. Tja.... daar zit je dan. Wij merken ook steeds meer dat Ruben zoveel meer zorg en aandacht nodig heeft dan zijn leeftijds genootjes. Ook zien we hem momenteel nog niet in een groep 1 functioneren. Vandaar dat we besloten hebben om hem wel aan te melden bij het MKD. Nu is het dus in proces en moeten we afwachten of de hulpverlening dit ook vind. Hoe het verder allemaal in zijn werk gaat moeten we nog ook even afwachten. Volgende week weten we hopelijk meer. Wij hebben er in elk geval een goed gevoel over. Vorig jaar ben ik bij een MKD geweest omdat ons neefje daar toendietijd op zat. Ik dacht toen al gelijk "dit is precies iets voor Ruben" Het is een veilige omgeving. Alles onder 1 dak (dus geen extra bezoekjes van fysio, logopedie, enz) Daarnaast ziet het er allemaal super gezellig en leuk uit. Wij denken dat Ruben het ook leuk gaat vinden. Alleen die.... grrrrr..... taxiritjes er naartoe. Bleh dat lijkt me niks.

Reacties

 1. Hallo Esther,

  Wat een beslissing, maar wel juist denk ik.
  Waar zit het dichts bijzijnde MKD?
  Ik heb er geen idee van, moet Ruben dan lang met de taxi rijden?

  Groetjes van Els (en geniet nog lekker van je vrije dag!!! )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi,
  heftig zo'n beslissing, het belangrijkste is dat Ruben het naar zijn zin heeft, zo'n taxi kan ik me voorstellen dat het slikken is volgens mij wen je daar ook wel weer aan.
  In iedergeval succes en lekker genieten van het mooie weer!liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou inderdaad een zware beslissing zeg...waar is dat MKD dan dat je er met de taxi heen moet? Ruben heeft het er vast naar zijn zin! Maar dan nog lijkt het me niet gemakkelijk zoiets...en wij krijgen er straks ook mee te maken. :-S Groetjes en liefs Lydia

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Mic Key

Einde

Hoofdpijn enzo