de uitslag

Maandag dus naar het UMCG gebeld. Gelukkig belde de dieetiste snel terug. En ook zij vond het wel een extreem verhaal. het poepdrama van onze kabouter. En dus ging zij in overleg met met maag-darm dokter :-) Die belde ons gisteren terug en vandaag weer de dieetiste. Ze hebben het nog druk met ons, hahha Maarrrrr de uitslag is nu dat Ruben zeer binnenkort (als het recept binnen is) gaat beginnen met laxeermiddel (2x poeder op een dag) en wat meer Kreon voor de sondevoeding. Hopelijk gaat het poepen dan wat makkelijker voor Ruben. We wachten weer af. Helaas zijn de snottebellen en een nare hoest terug gekomen bij Ruben. Gelukkig nog geen verhoging/ koorts, dus we hopen dat het hier bij blijft en er geen verdere acties ondernomen moeten worden.

Reacties

 1. Hopen dat het snel beter gaat met het poepen! Da's ook niet fijn voor je mannetje...je kunt trouwens goed zien dat Ruben wat is aangekomen hoor! Hij heeft een dikker koppie gekregen! Ik zag Levi ook al weer snotteren gisteren en vandaag. Morgen mooi weer dus weg met de hoest en snotters. Liefs Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Esther,

  Vervelend van die verstopping(maar herkenbaar..). Hopelijk helpen de laxeermiddelen. Ik vraag me echter af waarom er meer creon geslikt moet gaan worden? Want maakt dat het juist niet dat het nog vaster zal gaan zitten?
  Succes!
  Groetjes Mirjam (ook cf-er)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is mijn ervaring ook Mirjam. Lactulose hielp bij mijn dochter (12 met cf) altijd prima. De verstopping kan ook door de sondevoeding ontstaan. Het is natuurlijk het beste hem steeds weer te laten eten, al is het nog zo weinig, ieder keer weer proberen en behoudt engelengeduld. Hij moet leren te proeven anders kan hij op latere leeftijd moeilijk wennen aan voedsel. Ik weet uit ervaring dat het voor jezelf makkelijker is om sondevoeding te geven, maar voor Ruben absoluut niet op den duur. Mijn advies: idd laxeermiddel en zo snel mogelijk van die sondevoeding af. Blijf eten aanbieden!!!Gr, Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Mirjam
  De arts denkt dat hij teweinig kreon binnen krijgt waardoor zijn ontlasting te vet en te dik blijft. (heb er verder ook geen verstand van dus ik luister maar naar ome dokter)

  @ Marieke
  Ruben krijgt 's avonds alleen sonde (als extra aanvulling) dus overdag moet hij zelf gewoon eten. Alleen als hij er een dag niks van 'bakt' kunnen we hem bijvoeden met de spuit!

  Super van jullie adviezen! Helpt ons absoluut.....

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

December enzo

Heerlijk vakantie

pseudomonas