mmmoooeee

Vanochtend weer naar het UMCG geweest. Ik ben toch altijd bekaf als we dan weer thuis zijn. In het begin gingen Theo en ik nog wel met ons 2en heen. Of oma ging mee. Maar ja, papa kan niet al tijd vrij vragen en oma is nu bezet door Lisa. Dus mama klaart de klus in het UMCG samen met Ruben! Voor het eerst longfunctie blazen. Ja ja dat hadden ze gedacht. hahhahhaha Nee hoor hij wilde niks van die nieuwe mevrouw weten en al helemaal niet van het rare ding waar hij zijn mond omheen moest doen. In juni weer een nieuwe kans en ondertussen thuis oefenen met het mondstuk. Toen vlug naar de CF poli. WEGEN!!!!! Tja meneertje heeft 2 dagen niet gepoept (normaal wel 4 a 5 luiers op een dag) dus die 400 gram die de weegschaal meer aangaf dan de vorige keer telt niet helemaal als super gegroeid. In elk geval is Ruben niet afgevallen. Daarnaast is er weer een cm in de lengte erbij. Dus: 13,6 kilo (met poep :-)!!) en 95 cm!! Mooi toch?! Om tevreden op te zijn volgens de dieetiste. Tja en dat poepen..... volgens hunnie daar in het UMCG is het zijn peuterperiode (begin van zindelijk worden) Maar ondertussen staat er nu een peutertje naast me te springen en au au au te roepen want hij kan zijn ontlasting niet kwijt. Iemand een suggestie hoe dat op te lossen...??

Reacties

 1. Hoi Esther

  Wist je misschien niet, maar kben een trouwe volger van je blog ;)
  Vind het leuk om zo een beetje met je mee te lezen!

  Wat betreft peuterpoep; heel herkenbaar hoor!
  Heb zelf dan nog wel geen peuterpoepertje in huis, maar heb inmiddels wat nanny-ervaring (3-ling) en een aantal vriendinnetjes met dat zelfde volkje in huis...

  Tip: Roosvicee heeft laxerende siroop (jaja zelfs de commercie speelt er op in!) wat goed kan helpen. Verder opletten dat hij geen bananen eet en (mocht 'ie er in trappen) bruin in plaats van wit brood... Verder zoveel mogelijk drinken en leuke poepverhaaltjes lezen! Een ritueeltje maken van het weggooien van de luier of inhoud van het potje kan helpen om te leren 'loslaten' waar dit mede door schijnt te kunnen komen...

  Nou ja... Voor what it's worth; ik hoop dat je er wat aan hebt! En schrijf lekker door :D

  Groetjes!
  thera (Z-A!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Esther,

  Wij hebben hier ook een niet-poepende peuter.
  Ik geef Mirthe idd ook roosvicee laxo.
  Pas geleden hebben we van de huisarts movicolon gekregen. Dit hebben we ongeveer een week gebuikt en toen ging het heel goed.

  Nu wordt het weer minder en hebben we besloten om 's morgens in haar papfles een paar druppeltjes olie te doen. Dit houdt de ontlasting ook zacht en hoeven we geen laxeermiddelen te gebruiken.

  Misschien is de olie een idee?

  Succes!!

  Groetjes Marisca Visser

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Esther!
  Dat blazen lijkt me ook geen makkie voor die kleintjes! Wat goed dat Ruben is gegroeid! Hij is elk geval een stukje aangekomen dus da's al hartstikke goed. Geen idee hoe je dat met het 'niet-willen-poepen' moet doen, ik dacht meteen ook aan iets van wonderolie ofzo. Sterkte ermee! Hopelijk gaat het gauw beter!
  Liefs Lydia

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

December enzo

Heerlijk vakantie

pseudomonas